logo Guarity

De top 7 fouten in de bedrijfsbeveiliging om te vermijden

Bedrijfsbeveiliging is van cruciaal belang voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of het type bedrijf. Het beschermt niet alleen de waardevolle bezittingen van een bedrijf, maar ook de veiligheid van de werknemers en bezoekers. Helaas maken veel bedrijven fouten bij het opzetten van hun beveiligingssysteem. Hieronder volgen de top 7 fouten in de bedrijfsbeveiliging die u moet vermijden.

1. Onvoldoende beveiligingsmaatregelen

Sommige bedrijven denken dat een enkel slot op de deur voldoende is om hun bedrijf te beschermen. Dit is echter niet het geval. Een goed beveiligingssysteem bestaat uit meerdere lagen van beveiliging, zoals elektronische toegangscontrole, surveillancecamera’s en beveiligingsalarmen.

2. Onvoldoende opleiding van werknemers

Veel bedrijven investeren in beveiligingsmaatregelen, maar vergeten hun werknemers op te leiden over hoe ze deze maatregelen moeten gebruiken. Werknemers moeten weten hoe ze de toegangscontrole moeten gebruiken, hoe ze een alarm moeten activeren en hoe ze met een inbraak moeten omgaan.

3. Onvoldoende monitoring

Een goed beveiligingssysteem moet continu worden gemonitord. Dit betekent dat er iemand op de hoogte is van wat er zich in het bedrijf afspeelt, zodat er snel kan worden opgetreden als er iets verdachts wordt waargenomen.

4. Onvoldoende toegangscontrole

Sommige bedrijven geven iedereen toegang tot hun gebouw zonder dat ze weten wie ze binnenlaten. Dit is een grote fout. Bedrijven moeten weten wie er binnenkomt en waarom ze er zijn. Dit kan worden gedaan door middel van een bezoekersregister of elektronische toegangscontrole.

5. Onvoldoende beveiliging van waardevolle bezittingen

Bedrijven hebben vaak waardevolle bezittingen, zoals kostbare apparatuur of gegevens, die ze willen beschermen. Helaas worden deze vaak niet voldoende beveiligd. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun waardevolle bezittingen goed worden beveiligd, bijvoorbeeld door middel van kluizen of surveillancecamera’s.

6. Onvoldoende planning voor noodgevallen

Bedrijven moeten een plan hebben voor noodgevallen, zoals brand of inbraak. Dit plan moet duidelijk aangeven wie verantwoordelijk is voor welke taken en hoe er snel gehandeld moet worden. Werknemers moeten ook op de hoogte zijn van het plan en weten hoe ze moeten handelen in geval van een noodgeval.

7. Onvoldoende controle op beveiligingsmaatregelen

Sommige bedrijven installeren beveiligingsmaatregelen en vergeten vervolgens om deze regelmatig te controleren. Dit kan leiden tot technische problemen of gebreken in de beveiliging. Bedrijven moeten regelmatig controleren of hun beveiligingsmaatregelen nog effectief zijn en of er updates of reparaties nodig zijn.

Om een effectief beveiligingssysteem te creëren, is het belangrijk om deze fouten te vermijden. Bedrijven moeten investeren in meerdere lagen van beveiliging, hun werknemers opleiden, continu monitoren, toegang controleren, waardevolle bezittingen beschermen, noodgevallenplannen maken en regelmatig hun beveiligingsmaatregelen controleren. Door deze stappen te nemen, kunnen bedrijven hun bedrijf en hun werknemers efficiënt beschermen tegen bedreigingen.

WAAROM GUARITY?

Guarity is de beste keuze voor uw beveiliging diensten, omdat we garant staan voor professionele en betrouwbare beveiliging. Onze medewerkers zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind om ervoor te zorgen dat u zich veilig en beschermd voelt. Bovendien bieden we uitstekende klantenservice en flexibiliteit om aan al uw beveiligingsbehoeften te voldoen.

  • Betrouwbaar
  • Professioneel
  • Getraind
  • Flexibel
  • Klantgericht

Een greep uit onze veilige partners